Weekend Barcelona

Een bruisende stad met voor ieder wat wils

Heb je zin om er even helemaal tussen uit te gaan? Barcelona heeft alles te bieden wat je voor een minivakantie wenst; een heerlijk strand, volop cultuur en historie, je kunt er fantastisch winkelen en het bruisende nachtleven induiken!

Midweekje weg

Barcelona is zo’n stad waar je een keer geweest moet zijn. De prachtige bezienswaardigheden in de binnenstad en het mooie strand maken van Barcelona de ideale stad om een midweekje naar toe te gaan. Midweeks kun je soms ook spectaculaire last minute aanbiedingen verwachten van vliegmaatschappijen en hotels. Zij weten als geen ander hoe geschikt Barcelona is voor een minivakantie. Een last minute boeken is daarom echt een aanrader.

Gaudi

gaudiDe bekende architect Gaudi heeft op vele plaatsen zijn stempel op Barcelona gedrukt. Een bezienswaardigheid die je beslist niet mag missen is natuurlijk de Sagrada Familia, de onvoltooide kathedraal. Met een hoogte van wel 112 meter en de typische vormgeving is de kerk hét symbool van de stad. Ook het Parc Güell is een ontwerp van Gaudi en is een bezoek zeker waard. Het park heeft een schitterend uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden van Gaudi zijn Casa Milà en Casa

Battló

Voor nog meer cultuur ga je natuurlijk naar het Picasso museum waar je een uitgebreide collectie van werken van deze kunstenaar vindt. Om een beetje geschiedenis te proeven, ga je naar de Gotische wijk Barri Gotic. De wijk is, met de kathedraal de la Seu uit de 13e eeuw, één van de mooiste middeleeuwse stadsdelen van Europa.

Winkelen

Barcelona is een paradijs voor shopaholics! De bekendste straat van de stad is Las Ramblas. Het is een hele lange straat, vol met winkels. Daarnaast kun je er genieten van de levende standbeelden, diverse andere artiesten en diverse kraampjes met allerlei verschillende producten; van slangen en reptielen tot vers fruit.

Strand

nova-icariaEén van de aantrekkelijke kanten van Barcelona is dat het beschikt over een heerlijk strand. Overdag kun je er genieten van de zon en de zee, maar je kunt er ook lekker over de boulevard slenteren of ‘s avonds over het strand wandelen en het ondergaan van de Mediterrane zon bewonderen!
Je ziet dus; Barcelona heeft alles! Een perfecte bestemming om een heerlijk weekendje te beleven. Het heeft maar 1 nadeel; aan een weekend heb je misschien wel niet genoeg.