Camp Nou

Thuisbasis van FC Barcelona

camp-nou-heliCamp Nou is het grootste stadion van Europa; het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal. Camp Nou werd ontworpen door de drie architecten Francesc Mitjans Miró, Lorenzo García Barbón en Josep Soteras Mauri en werd geopend in 1957. Destijds had het stadion een capaciteit van ruim 90.000 toeschouwers, maar na de renovatie waarbij de onderste ring van het stadion werd uitgegraven, zijn er bijna 120.000 stoelen. Nu behoort Camp Nou tot de drie grootste stadions ter wereld!

Bezienswaardigheid

Ook als er geen wedstrijden zijn in Camp Nou, is het de moeite waard om het stadion te bezoeken. Je kunt er het museum induiken, je laten rondleiden of zelfs een t-shirt laten bedrukken. Wij hebben een korte opsomming gemaakt van de dingen die er te beleven zijn in Camp Nou.

Museum FC Barcelona President Nuñez

FC Barcelona is één der groten in de voetbalwereld. Ze hebben het grootste stadion en het mooiste clubmuseum. Bekijk er de trofeeën, foto´s en schilderijen en duik in het verleden van de club.

La FCBotiga

La FCBotiga is de officiële club winkel van Barça met verschillende filialen in Barcelona. Het grootste en belangrijkste filiaal is echter bij het stadion. Koop er leuke souvenirs zoals mokken, horloges en t-shirts

Camp Nou Tour

Tijdens de Camp Nou Tour krijg je alles van het stadion te zien; van de kleedkamers tot de perskamer en van de tribunes tot de president box. Maak gebruik van de Nederlandstalige audiogids en ontdek alle hoeken en gaten van het stadion!
camp-nou-trainingTraining

Verder is het ook mogelijk om een training bij te wonen. Je kunt daarbij gebruik maken van de speciale kijkgaten aan de noordkant van het veld. Er zijn ochtendtrainingen om 10.30 en middagtrainingen om 17.30.

Openingstijden

Camp Nou is geopend van maandag tot en met zaterdag, tussen 10.00-18.00u en in tijdens de zomermaanden van 9.30 tot 18.30. Op feestdagen is de sluitingstijd 14.30. Let er wel op dat in verband met wedstrijden deze tijden altijd kunnen veranderen. Kijk daarom voor de zekerheid eerst op de site van FC Barcelona of die van het stadion zelf voor meer informatie.