Auto huren Barcelona

Eigen vervoer tijdens een bezoek aan Barcelona

Autorijden in Barcelona is geen gemakkelijke opgave; het verkeer is druk, behoorlijk chaotisch en de inwoners van de stad kunnen zich in het verkeer nogal eens als opgewonden standjes gedragen. Toch kan het erg prettig zijn om een eigen vervoersmiddel tot je beschikking te hebben. Met een huurauto kun je namelijk gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en kun je ook makkelijker de omgeving van de stad verkennen of op eigen gelegenheid naar bezienswaardigheden gaan die wat verder weg liggen.

Autoverhuurbedrijven in Barcelona

Als je een auto wilt huren in Barcelona heb je de keuze uit diverse aanbieders. Je kunt terecht bij de centrale locaties zoals het vliegveld of het treinstation. Hier zul je de bekendere autoverhuurbedrijven vinden zoals: Sixt, Avis en Europcar.

Rijden en parkeren in Barcelona

In het centrum van de stad is het bijna overal eenrichtingsverkeer, bovendien rijden er vaak 4 auto’s naast elkaar op plaatsen waar eigenlijk maar 3 rijbanen zijn. Het is dus goed oppassen tijdens het rijden en je kunt ook snel verkeerd rijden of de weg kwijt raken. Parkeren langs de weg is zo goed als onmogelijk, maar gelukkig zijn er wel voldoende parkeergarages.

Vind je toch een plaatsje voor je auto aan de straat, houd er dan rekening mee dat er groene en blauwe parkeerzones zijn waarvan de regels nogal verwarrend zijn.  De area verde (groene zone) is voor vracht- en bestelwagens, wagens met 2 zitplaatsen, overige auto’s met parkeerticket en buurtbewoners met bewonersvergunning. Het eerste half uur is het parkeren gratis, daarna betaal je zo’n € 1,90 per uur en mag je er maximaal 2 uur staan.  De area azul (blauwe zone) is voornamelijk voor buurtbewoners.

De maximum snelheid is ook iets waar je goed op moet letten. Bij de snelwegen die de stad inkomen geldt een variabel maximum snelheid. De maximumsnelheid is daar in principe 120 km per uur, maar kan bij grote drukte aangepast worden. Let daarom altijd goed op de maximum snelheid die wordt aangegeven langs de weg. Flitspalen staan verdekt opgesteld en voor je het weet wordt je op de bon geslingerd!

Je bent verplicht om een reflecterend veiligheidsvestje in de auto te hebben en brildragers moeten altijd een reservebril meenemen.