Picasso Museum

Verken de wereld van Picasso

picasso-museumDe wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso studeerde aan de kunstacademie van Barcelona en had er later zijn allereerste individuele expositie. Niet vreemd dus dat er een heus Picasso Museum in de stad is. Het museum heeft de meest uitgebreide collectie van zijn werken met vooral veel stukken uit zijn beginperiode van 1891 tot 1905. Maar het belangrijkste werk in het museum is naar alle waarschijnlijkheid Picasso´s Velazquez´ Las Meninas.

Het museum

Het Picasso Museum is gevestigd in vijf 15e eeuwse koopmanshuizen die met elkaar verbonden zijn. De collectie is ingedeeld naar de verschillende perioden uit Picasso’s leven; elke periode in een eigen zaal.

Rondleidingen

Je kunt in het museum een rondleiding boeken of je laten begeleiden door een audiogids. Deze zijn te huur in verschillende talen, maar jammer genoeg niet in het Nederlands. Soms is het zo druk in het museum dat alle gidsen verhuurd zijn en je even moet wachten tot er weer audiogidsen beschikbaar zijn.

Daarnaast kun je op zondag deelnemen aan een gratis rondleiding, deze worden gegeven in het Engels, Spaans en Catalaans. Je moet wel vooraf reserveren en in augustus zijn er geen rondleidingen.

Entreebewijzen

picasso-caballosHet Picasso Museum ligt in de wijk El Borne, op ongeveer 5 minuten lopen van metrohalte Jaume 1 en is een populaire toeristische attractie; er komen ruim een miljoen bezoekers per jaar! Daardoor staan er regelmatig lange rijen voor de kassa’s en kun je dus beter je kaartjes vooraf kopen via de website van het museum. Ook is het mogelijk kaartjes te boeken inclusief een rondleiding.
Op de eerste zondag van de maand is de toegang na 15.00 gratis, maar dan is het logischerwijze ook extra druk.

Tip: Doe mee aan een Picasso Tour. Je krijgt dan het Barcelona van Picasso te zien en komt langs o.a. het stamcafé van de kunstenaar Els Quatre Gats, hier exposeerde Picasso vaak. Daarna krijg je een rondleiding door het museum onder begeleiding van een Engels-, Spaans-, Duits- of Franstalige gids.