Uitgaan Barcelona

Bruisende stad vol met mogelijkheden

uitgaanBarcelona is een super gezellige stad met een bruisend uitgaansleven. Overal vind je knusse restaurants waar je kunt genieten van de beste tapas of uitgebreide Catalaanse maaltijden en er zijn talloze cafés en bars. In Spanje is het gebruikelijk om een verfrissend drankje te gebruiken op één van de vele terrasjes die deze metropool rijk is.

Uit eten

De lunch is in Spanje de belangrijkste maaltijd. Het is gebruikelijk om dan uitgebreid te tafelen met familie en vrienden. De avondmaaltijd daarentegen is veel lichter. De lunch wordt veelal gebruikt tussen 13.00 en 15.00 uur, waardoor avondmaaltijd naar onze begrippen pas heel laat wordt gebruikt. De restaurants in de stad gaan daarom ook veel later open dan we in Nederland gewend zijn en veel restaurants openen hun deuren dan ook pas om negen uur of later.
Tip; behalve tapas zijn ook pinchos een echte aanrader. Het zijn vingerhapjes; veel kleine lekkernijen en stokbrood.

Cafés

Hoewel je overal in Barcelona cafés en terrasjes ziet, is de Ramblas toch echt wel ‘the place to be’. Deze grote winkelstraat bestaat uit twee weghelften met daartussenin een fantastische wandelpromenade met talloze bars en terrasjes.

Disco en nachtclub

Barcelona barst van de disco’s en nachtclubs in allerlei soorten en stijlen en men kent er dan ook een bruisend en zelfs extravagant uitgaansleven dat al vroeg in de avond begint.
Andere mogelijkheden voor uitgaan in Barcelona

Daarnaast worden er regelmatig leuke festivals georganiseerd in Barcelona, zoals bijvoorbeeld op 24 juni het Día de Sant Joan, waarbij iedereen zich verkleed en er prachtig vuurwerk wordt afgestoken. Ook de theaters in Barcelona geven mooie voorstellingen; musicals in het Palau de la Música Catalana en opera in het Gran Teatre del Liceu.

Uitgaan discoin Barcelona is dus een belevenis op zich en daarbij maakt het niet uit of je nu liever een avondje gaat dansen in een trendy disco, liever een opera voorstelling bijwoont of gewoon lekker uitgebreid wilt borrelen op een terras; er is altijd wel iets te beleven en er hangt altijd een gezellig sfeertje!