Wijken Barcelona

Ontdek de verschillende kanten van Barcelona

Barcelona bestaat uit 10 districten met zo’n 22 wijken. De bezienswaardigheden en hoogtepunten van Barcelona zijn nogal verspreid over de stad; een goede reden dus om deze hele fantastische stad uitgebreid te verkennen! De ene wijk is nog aantrekkelijker dan de andere, maar hieronder hebben we een korte beschrijving gegeven van de belangrijkste wijken van deze bruisende metropool!

De oude stad

Het historische centrum van Barcelona is het district Ciutat Vella en bestaat uit de eeuwenoude wijken Barrio Gótico, El Borne, Raval en Barceloneta. Elke wijk heeft een eigen geschiedenis en een eigen sfeer.

Eén van de meest fascinerende wijken van Barcelona is Barrio Gótico; slenter door smalle, eeuwenoude straatjes en steegjes, geniet van een kop koffie op een knus terras en ga uitgebreid winkelen.

In El Borne barst het van de restaurantjes, trendy winkels en er is een prachtig park; het Park de la Ciutadella. Raval is ook een hippe wijk, maar meer een smeltkroes van culturen en dat merk je ook aan het aanbod aan winkels.

Barceloneta is ter ere van de Zomerspelen van 1992 helemaal opgeknapt en gerenoveerd. Nu vind je zowel in Barceloneta als Vila Olímpica en Port Vell luxe hotels en appartementen, moderne winkelcentra en een gezellige haven. Maar het belangrijkste onderdeel van Barceloneta is natuurlijk het prachtige witte strand.
Eixample

Gaudi heeft de grootste wijk van Barcelona, Eixample, op de internationale kaart gezet; dankzij deze architect/kunstenaar is Barcelona wereldberoemd. Bezoek er de Sagrada Familia de door Gaudí ontworpen basiliek die nog altijd niet helemaal af is. Gaudi heeft nog veel meer architectuur op zijn naam staan, hij geldt dan ook als de voorloper van het Catalaans modernisme. Andere voorbeelden van zijn werk zijn de Casa Batlló en Park Güell. Winkelliefhebbers mogen de winkelstraat Passeig de Gracia beslist niet missen.

Park Güell bevindt zich in de typische Catalaanse wijk Gràcia. Natuurlijk is het park een echte ‘must see’ maar de wijk zelf is ook leuk om te bezoeken en de echte Spaanse sfeer te proeven.

Montjuïc

Montjuïc is vooral bekend geworden door de Spelen in 1992. Met de 210 meter hoge berg Montjuïc vormde de wijk de thuisbasis van de Zomerspelen van dat jaar en je vindt er nog altijd het Olympisch stadion.