Strand Barcelona

strand-barcelonaEén van de aantrekkelijke kanten van Barcelona is het feit dat de stad direct aan de Middellandse Zee ligt en dus beschikt over een prachtig strand, of liever gezegd een aantal prachtige stranden. De kustlijn van Barcelona wordt verdeeld in 7 stranden, verspreid over 5 kilometer vanaf de oude visserswijk Barceloneta tot het meer noordelijk gelegen Badalona.

Alle stranden zijn kunstmatig aangelegd en voorzien van allerlei faciliteiten zoals douchecabines en toiletten en de chiringuitos, de strandtentjes, zorgen voor een gezellig sfeertje. De stranden zijn niet erg breed en kunnen behoorlijk druk zijn. Heb je het liever wat rustiger, kies dan een strand buiten de stad. Op de fraaie boulevard die langs het strand loopt vind je restaurants en barretjes in allerlei soorten en maten.

De stranden van Barcelona

De kustlijn van Barcelona loopt van het zuidwesten ‘omhoog’ naar het noordoosten en omvat 7 stranden, respectievelijk; Sant Sebastià, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella en Llevant. Hieronder geven we van elk strand een korte omschrijving.

Sant Sebastià

Aan de oude visserswijk La Barceloneta liggen twee stranden; aan het eind van de Passeig Joan de Borbó vind je het strand van Sant Sebastià. Het is een vrij smal, maar gezellig strand dat behoorlijk druk kan zijn met toeristen en inwoners van Barcelona. Bij dit strand begint de Passeig Maritim, de strandboulevard, en het strand gaat over in het populaire Barceloneta strand.

Barceloneta

De platja de la Barceloneta is het grootste en meest populaire strand van Barcelona en omvat pingpongtafels, 3 volleybalvelden, skateboardterrein en een gym.

Nova Icària

nova-icaria
Aan de voet van de ‘twin towers’ van Barcelona ligt het strand van Nova Icaria; bekend vanwege de sculptuur van Frank Gehry; de Gouden Vis. Naast één van de wolkenkrabbers ligt een winkelcentrum met winkels en uitgaansgelegenheden waar je na zonsondergang lekker kunt gaan dansen. Op dit strand kun je ook volleyballen, pingpongen en nog veel meer.

Bogatell

Door de ligging van het Bogatell strand, buiten de toeristische zon in Poble Nou, komen op dit strand vooral inwoners van Barcelona. Ook hier zijn weer pingpongtafels en volleybalvelden beschikbaar.

Mar Bella

Het Mar Bella en Nova Mar Bella strand werden voor de Zomerspelen van ’92 helemaal gerenoveerd. Mar Bella staat vooral bekend als naturisten- en gaystrand.

Nova Mar Bella

Het Nova Mar Bella strand staat vooral bekend om de rust en trekt veel Spanjaarden van buiten de stad.

Llevant

Het Llevant strand is het meest noordelijk gelegen strand van Barcelona. Het is een nieuw strand aan een nieuw gedeelte van de stad met veel luxe appartementen en kantoortorens. In het nabij gelegen winkelcentrum Diagonal Mar kun je lekker gaan shoppen.