Vliegtickets Barcelona

Als je naar Barcelona wilt vliegen, heb je eigenlijk de keuze uit 3 vliegvelden. De internationale luchthaven van Barcelona ligt net buiten de stad en is de makkelijkste optie. Daarnaast zijn er ook luchthavens in Girona (76 km van Barcelona) en Reus (90 km van Barcelona).

Goedkoop vliegticket Barcelona

vliegtuig2Barcelona is een populaire bestemming voor een vakantie of stedentrip en daarom zijn er ook een aantal budgetmaatschappijen die erheen vliegen zodat je voor een zacht prijsje aan een ticket kunt komen. Het maakt niet veel uit op welk vliegveld je landt; er is altijd een directe en goede verbinding met Barcelona. Je kunt je bij de ticketkeuze dan ook voornamelijk concentreren op prijs van het ticket. Een vliegticket naar Barcelona kost vaak rond de tweehonderd euro, maar als je het een beetje slim aanpakt, kun je ook voor veel minder geld aan een ticket komen. Door de verschillende opties (luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en het moment van vliegen) met elkaar te vergelijken, kun je een zeer goedkope aanbieding op de kop tikken. Vliegen naar Barcelona regel je heel makkelijk online. Hieronder een paar tips.

Moment van vliegen

Een belangrijke prijsbepalende factor voor je vliegticket is het moment waarop je wilt vliegen. Op tijden dat de toestellen minder vol zijn dan op zeer drukke dagen, is het ticket veel goedkoper. Als je de mogelijkheid hebt om niet aan het begin van het hoogseizoen, de vakantie of weekend te vliegen maar om juist de rustigere momenten te prikken, kun je de prijs drukken. Boek je stedentrip of vakantie dus op een doordeweekse dag en buiten de vakantieperioden, dat scheelt je zo honderd (of meer) euro.

Vliegveld

Omdat Barcelona een populaire bestemming is, vliegen er ook kleinere maatschappijen en kun je ook vertrekken vanaf de kleinere luchthavens. Ook dat kan enorm veel geld schelen. Bekijk de mogelijkheden om te vertrekken vanaf vliegveld Eindhoven, Maastricht of Rotterdam. Ook kan het de moeite waard zijn om bij de luchthavens van onze buurlanden België en Duitsland te kijken.
Verschillende maatschappijen voor de heen- en terugvlucht.

Bij budgetmaatschappijen is een enkele reis naar verhouding meestal net zo duur als een retourvlucht (dit in tegenstelling tot internationale vluchten waar een enkele reis veel duurder is). Daardoor is het zeer lucratief om zowel voor de heen- als voor de terugvlucht de goedkoopste optie te zoeken. Zo kun je heenvliegen met de ene en terugvliegen met de andere maatschappij als dat zo uitkomt.

Aanbieding

vliegtuig2Tot slot is het natuurlijk slim om te boeken als er een aanbieding is; dit kan je ook enorm veel geld schelen. Voor Barcelona zijn er regelmatig zeer voordelige aanbiedingen waardoor je er voor een prikkie er even lekker tussenuit kunt.

Tip; houdt goed in de gaten of er nog verborgen kosten bijkomen voor luchthavenbelasting en dergelijke. Anders kun je voor vervelende verassingen komen te staan!