Het weer in Barcelona

Gevarieerd weer

Barcelona kent een typisch Mediterraan klimaat. Wij denken daarbij meestal aan zon, zee en zwoele zomeravonden, maar dat beeld is niet helemaal juist. Hoewel het weer in Barcelona meestal aangenaam is, kent het ook temperatuuruitschieters, regent het er regelmatig en kan het er zelfs sneeuwen!

Het jaar rond

De winter in Barcelona, van december tot en met februari, kenmerkt zich door veel bewolking en af en toe regen. Een beetje grijs en guur weer dus. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt in dit jaargetijde zo’n 10 graden Celsius, maar het komt ook regelmatig voor dat het een paar graden kouder is.

weer-barcelonaDe lente begint vrij laat in Barcelona; pas in mei stijgt het kwik echt en tot die tijd schommelt de temperatuur maar komt niet boven de 15 graden uit. Het regent er dan ook regelmatig. Maar daarna wordt het weer snel aangenamer en in juni ligt de gemiddelde temperatuur al rond de 20 graden.

In de zomermaanden is het over het algemeen stralend zonnig weer en komt het regelmatig voor dat de thermometer meer dan 30 graden Celsius aangeeft. Vooral in augustus kan het echt zinderend heet zijn.
Het najaar breekt los met wolken en dalende temperaturen. Meestal gebeurt dat eind september, begin oktober. Oktober en november zijn de natste maanden van het jaar en gaan gepaard met heftige buien.

Beste reistijd Barcelona

In augustus is het erg heet in Barcelona en zijn veel winkels i.v.m. vakantie gesloten. Als je wel van mooi weer houdt, maar het liever niet té heet hebt, zijn juni, juli en september dus de beste maanden voor een reisje naar Barcelona. De temperaturen zijn dan aangenaam en is het meestal wel mooi weer. Dat zijn natuurlijk de ideale omstandigheden om deze prachtige stad te verkennen!